Proiecte

Pe această pagină veți găsi informații despre proiecte la care particip dedicate educației pacienților, precum și materiale ce se pot descarca, de tip „sfat medical” și linkuri către postări cu informații practice, sper utile, despre diverse boli dermatologice.

Un loc aparte în sufletul meu și în istoria mea îl ocupă medicina termală, pe care am practicat-o în Franța, la centrul termal din stațiunea Avene, unde este în continuare o mare parte din sufletul și spiritul meu. Deși acest proiect s-a încheiat deocamdată, sper ca informațiile pe care vi le voi împărtăși să vă fie utile. În onoarea Franței și a prietenilor mei francezi, care m-au primit cu dragoste și căldură, această pagină este în limba franceză.

Școala Atopiei

Este un proiect de educație terapeutică a pacienților cu dermatită atopică, a familiilor acestora și a publicului larg, cu informații practice care să îi ajute pe cei în cauză să gestioneze mai bine această boală cronică, adesea chinuitoare,  și să se integreze mai bine în cotidian.
Proiectul este gestionat acum de Asociația Romană pentru Educație în Alergii, al cărui membru fondator sunt, alături de un colectiv inimos care își dăruiește timpul și energia cauzei pacienților alergici.

Alături de prietena și colega mea de la Clinica Medicum, dr. Adriana Nicolae, medic primar alergolog, președintele asociației, din anul 2016 organizăm periodic cursuri și ateliere live și online și publicăm materiale informative pentru pacienții atopici.

Proiectul este în desfășurare și găsiți informații actualizate pe paginile de Facebook
Materiale video educative găsiți pe canalul de youtube al Asociației

Smartskin

Este un proiect de educație a pacienților pentru înțelegerea nevoilor pielii și îngrijirea corectă la orice vârstă și în orice patologie dermatologică. Găsiți informații în articolele de pe blog și pe canalele mele de social media

La Médecine thermale a Avène

Depuis 9 ans je suis un des médecins thermaux dans la station thermale d’Avene. Au delà de l’expérience personnelle de vivre dans un autre pays, de parler un autre langue, de créer le réseau personnel, je vit une expérience professionnelle transformatrice. Le thermalisme on l’aime ou on ne l’aime pas. Les trois semaines de cure, le mélange demi-vacance demi -traitement que c’est la cure thermale, créent des relations humaines et professionnelles particuliers et uniques. L’écoulement du temps semble plus lent, on peut donc mieux réfléchir et évaluer les cas, trouver des solutions non seulement médicales aux situations spéciales. Le coté humain de notre métier retrouve sa valeur.

Pour des infos sur la cure thermale vérifiez le site de la station thermale

https://www.centrethermalavene.com/

Si cette année je ne serai pas a Avene vous pouvez choisir un de mes collègues. Si besoin des infos, je suis disponible par le formulaire de contact de mon site