Diana Plăcintescu

Sunt Diana Plăcintescu

Profesez ca dermatolog din anul 2000.

Cred că sunt un dermatolog bun, nu pentru că aș prețui nemăsurat performanța de dragul succesului în carieră, ci pentru că am fost dăruită cu empatie și perspicacitate psihologică, și mă pun mereu în locul celui din fața mea.

Am avut dascăli și mentori buni de-a lungul carierei și am învățat și am muncit mult, dintotdeauna. Mi-a plăcut să mă dezvolt și ca om, nu doar ca medic, mi-au plăcut experiențele noi și spartul tiparelor, am iubit și iubesc oamenii.

Și uite așa, am ajuns pe negândite la maturitate deplină, și simt nevoia cumva să dau înapoi mai mult decât ce încape în 30  minute de consultație.

Scrisul a fost marea mea iubire, netrăită încă.

Așa ia naștere acest proiect hibrid, unde voi scrie de plăcere despre subiecte dermatologice despre care voi considera important ca oamenii care mă vor citi, unii dintre ei pacienți, alții prieteni sau doar curioși, să afle un punct de vedere echilibrat și, sper eu, cu modestia care nu mă caracterizează, foarte informat.

Spun ”hibrid”, pentru că îmi doresc ca în afara blogului, să postez aici și informații mai complexe despre proiectele de educație terapeutică a pacienților pe care le dezvolt sau din care fac parte.

Vom discuta despre mituri și adevăruri, despre sănătatea și frumusețea pielii la orice vârstă, despre cum pielea oglindește atât trupul cît și sufletul nostru

Imi doresc să găsiți pe pagina mea informații medicale de calitate și să reveniți cu plăcere!

La bună citire, prieteni!